Met behulp van de aanwezige methoden kan de aanwezigheid van allergenen op verschillende niveaus getest worden: aanwezigheid (HPLC), antlichaambinding (ELISA), en allergene werking (mestcel-activatie).
Publicaties
- Jayasena S, Smits M, Fiechter D, de Jong A, Nordlee J, Baumert J, Taylor SL, Pieters RH, Koppelman SJ
Comparison of six commercial ELISA kits for their specificity and sensitivity in detecting different major peanut allergens.
J Agric Food Chem. 2015 Feb 18;63(6):1849-55. - Knipping K, van Roest M, Kruijssen L, Smits M, Teunis M, Cox L, de Jong N, Simons PJ, Boon L, Teshima R, Gros M, Kegler D, Garssen J, Knippels LM, Pieters R.
Intra- and inter-laboratory validation of an innovative huFcεRIα-RBL-2H3 degranulation assay for in vitro allergenicity assessment of whey hydrolysates.
Toxicol In Vitro. 2016 Jun;33:29-34. doi: 10.1016/j.tiv.2016.02.018. Epub 2016 Feb 24.