iLab essentieel voor ecosysteem Utrecht Science Park
21 april 2020

Het is stil op het Utrecht Science Park, heel stil, maar het innovatielab Life Sciences & Chemistry (iLab) op Heidelberglaan 7 is beperkt open. Het is een van de vitale faciliteiten van de HU. Marjolein Wildwater, onderzoeker bij het lectoraat Innovative testing in Life Sciences and Chemistry van het kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven en CEO van Vivaltes, legt uit waarom het zo belangrijk is dat het lab toegankelijk blijft en wat haar team daar nu doet.

Hogeschool Utrecht opent Bioprocestechnologie lab
30 januari 2020

Hogeschool Utrecht heeft een Bioprocestechnologie lab geopend op Heidelberglaan 7. Op dit moment zijn er twee bioreactoren/fermentoren werkzaam, met de mogelijkheid om verder uit te breiden.

HU-studenten werken met bacteriën aan duurzame kerosine
28 januari 2020

Uit Trajectum: HU-studenten proberen in het InnovatieLab Life Sciences & Chemistry bacteriën om te zetten tot duurzame kerosine voor vliegtuigen voor start-up Microfuels.

FieldLab 3DMedical 28 dec op TV over patientspecifiek opereren
20 december 2019

Op 28 december, in de uitzending van RTL Z 'De Barometer' (16.00 uur), wordt aandacht besteed aan het Fieldlab 3DMedical.

Lichaamsdelen uit de bioprinter
3 september 2019

Een hartklep, een meniscus en een onderdeel van het dijbeen. Zwitserse en Nederlandse onderzoekers (van het UMC Utrecht) hebben een 3D-bioprinter ontwikkeld die binnen seconden lichaamsdelen uitprint.

Winnaar UtrechtInc Student Challenge bekend
14 mei 2019

Afgelopen donderdag was de finale van de UtrechtInc Student Challenge. Het team van Cell Therapy Facility is door de jury verkozen tot winnaar.

Vacature: Business Intelligence Analyst Life Science & Health
30 april 2019

Voor het Domein Leefomgeving, Team Economie is de provincie Utrecht op zoek naar een: Business Intelligence Analyst Life Sciences & Health