Beautiful and Organised Predator
10 september 2020

Hoekmine, een bedrijf dat in het Utrecht InnovatieLab onderzoek verricht, laat zien hoe fundamenteel en toegepast onderzoek elkaar kunnen versterken. Door onderzoek naar het gebruik van structurele kleuren als duurzaam kleur alternatief, wordt de biologische functie van structurele ontrafelt. Zojuist gepubliceerd in ISME Journal (https://rdcu.be/b6CMw).

iLab essentieel voor ecosysteem Utrecht Science Park
21 april 2020

Het is stil op het Utrecht Science Park, heel stil, maar het innovatielab Life Sciences & Chemistry (iLab) op Heidelberglaan 7 is beperkt open. Het is een van de vitale faciliteiten van de HU. Marjolein Wildwater, onderzoeker bij het lectoraat Innovative testing in Life Sciences and Chemistry van het kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven en CEO van Vivaltes, legt uit waarom het zo belangrijk is dat het lab toegankelijk blijft en wat haar team daar nu doet.

Hogeschool Utrecht opent Bioprocestechnologie lab
30 januari 2020

Hogeschool Utrecht heeft een Bioprocestechnologie lab geopend op Heidelberglaan 7. Op dit moment zijn er twee bioreactoren/fermentoren werkzaam, met de mogelijkheid om verder uit te breiden.

HU-studenten werken met bacteriën aan duurzame kerosine
28 januari 2020

Uit Trajectum: HU-studenten proberen in het InnovatieLab Life Sciences & Chemistry bacteriën om te zetten tot duurzame kerosine voor vliegtuigen voor start-up Microfuels.

FieldLab 3DMedical 28 dec op TV over patientspecifiek opereren
20 december 2019

Op 28 december, in de uitzending van RTL Z 'De Barometer' (16.00 uur), wordt aandacht besteed aan het Fieldlab 3DMedical.