• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Colin Ingham - ceo van start-up Hoekmine

“Partner zijn van het InnovatieLab voelt als het hebben van een ‘groter’ bedrijf”

Het InnovatieLab is een uitkomst voor biotech startups die een duurzame partner nodig hebben voor het ontwikkelen van hun product. Een van die startups is Hoekmine, dat sinds haar oprichting partner is van het InnovatieLab.

Lees het interview met Colin.

 

 

Yvonne Verbeek - R&D officer bij Dopharma

“De samenwerking met het InnovatieLab is essentieel geweest in de ontwikkeling van ons product”

Partner van het eerste uur is Dopharma, een producent van diergeneesmiddelen voor de intensieve veehouderij. Yvonne Verbeek, R&D officer bij Dopharma vertelt: ‘‘Eigenlijk waren wij al betrokken toen het nog geen InnovatieLab Utrecht Science Park heette.”

Lees het interview met Yvonne.

 

 

Marjolein Wildwater - ceo van spin-off Vivaltes

"Door in een multidisciplinair team samen te werken kom je veel verder dan in je eentje"

Met grote regelmaat kloppen bedrijven aan bij het Utrecht Science Park InnovatieLab voor expertise, faciliteiten en samenwerking, maar het kan ook andersom. Marjolein Wildwater is directeur van Vivaltes en projectleider bij het lectoraat Innovative Testing in Life Sciences and Chemistry. Vivaltes is een spin-off van het lectoraat en partner van het InnovatieLab.

Lees het interview met Marjolein 

Daphne van Hoesel en Marjolein Kuijpers - projectleiders bij QVQ

“Goede combinatie van hbo-studenten in ‘universitaire’ startup”

Als HBO-afgestudeerde kiezen voor ‘veilige opties’ in een groot bedrijf? Werken bij een startup is een interessant alternatief met mooie doorgroeimogelijkheden! Aan het woord zijn Marjolein Kuijpers en Daphne van Hoesel. Ze werken bij QVQ, een spin-off van Universiteit Utrecht en Unilever. Marjolein en Daphne hebben allebei de bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) bij Hogeschool Utrecht (HU) afgerond en kennen elkaar van de opleiding.

Deze opleiding is verbonden aan het lectoraat Innovative Testing in Life Sciences and Chemistry van de HU en het Utrecht Science Park InnovatieLab Life Sciences & Chemistry.

Lees het interview met Daphne en Marjolein

 

 

Paul Kwakman - Director Research and Clinical Trials bij BioClin

“Het InnovatieLab is als een soort Lab ‘Hotel’: gastvrij, flexibel en veelzijdig”

Soms komt samenwerking tot stand door op de juiste plek op het juiste moment te zijn. Paul Kwakman van BioClin (nu Trimb) ziet het als perfecte timing: “Ik was op zoek naar een lab en was op  en congres waar ik Raymond Pieters tegenkwam die vertelde over het lab. Daarna is het balletje gaan rollen.”

Lees het interview met Paul Kwakman.

 

 

Marien de Jonge en Ronald Maas - eigenaren van Microfuel Innovations

"We hadden nog geen middelen maar wilden wel graag starten. Het InnovatieLab biedt die mogelijkheid."

Marien de Jonge en Ronald Maas, de mannen achter Microfuel Innovations, lopen nog niet zo lang rond bij het InnovatieLab. Marien: “Wij zijn vorig jaar serieus gestart om te kijken naar de mogelijkheden. Afgelopen voorjaar hebben we van SIA financiering ontvangen voor ons haalbaarheidsonderzoek. Dat heeft de samenwerking met het InnovatieLab in een stroomversnelling gebracht.”

Lees het interview met Marien de Jonge en Ronald Maas.