1 november 2018

Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen van het Utrecht Science Park InnovatieLab Life Sciences & Chemistry? We hebben binnenkort een paar mooie events (waar wij je hopen te zien!). Onze partners komen met hun activiteiten in een nieuwe fase. Het InnovatieLab is uitgebreid met nieuw instrumentarium, testen en modellen.
Wil je meer hierover weten? Lees verder of neem contact met ons op.

Evenementen

  • 8 & 9 november zijn we aanwezig op het Organ on a Chip symposium in Eindhoven. Kom langs bij de poster presentatie “Two-dimensional cultured intestinal stem-cell derived organoids as a model for intestinal health”.
  • 20 november iLabLunch Cristina Bernal Martinez, Application Specialist at Applikon Biotechnology, will give a presentation about cultivation of Escherichia coliPichia pastoris, colon samples, CHO cells or CAR-T cells in small volumes.
  • Save the date. Dinsdag 15 januari 2019 organiseren wij een netwerk bijeenkomst voor alle partners en toekomstige partners van het InnovatieLab en het Lectoraat Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry van Hogeschool Utrecht. Centraal staat het belang van het netwerk op Utrecht Science Park en hoe je de innovatiekracht van je onderneming kan vergroten.

Over partners van het iLab Utrecht:

  • Hoekmine - een start-up in het InnovatieLab - is gestart met een eerste take off subsidie om de technische haalbaarheid verder te onderzoeken van biosensors die afgelezen kunnen worden met een smartphone.
  • Start-up Vivaltes BV is trots! Op 6 november was de kick-off van een EFRO project“Ontwikkeling en Validatie van 3R ToxFlow”. Vivaltes gaat voor dit project samen met onderzoekers van de Hogeschool Utrecht een high-throughput screeningsplatform verder ontwikkelen en valideren. Dit platform wordt gebruikt om stoffen afkomstig van de chemische industrie te screenen op toxiciteit.

Over nieuwe ontwikkelingen in instrumentarium, modellen en testen:

  • Het instrumentarium is verder uitgebreid met een 400 MHz NMR en een triple quad MS.
  • Cellulaire impedantiemeting is mogelijk geworden in het InnovatieLab. Deze kan worden gebruikt voor onder andere continumetingen van integriteit van intestinale organoids. Ook voor andere in vitro assays, bijvoorbeeld adhesie of migratie assays kan het een uitkomst zijn.
  • Er is een nieuwe test opgezet om mucine te kunnen bepalen in intestinale organoids. Effecten van onder andere voedingscomponenten kunnen in dit model worden getest.

Heb je vragen over de modellen, apparatuur en/of testen, aarzel niet om contact op te nemen. 

ING rapport Innovatiekracht Nederland
Wij zijn heel trots dat het InnovatieLab Life Sciences & Chemistry en het Fieldlab 3DMedical met naam zijn genoemd in het ING rapport. Ik citeer: “Innovatieve initiatieven als het Fieldlab 3DMedical en het InnovatieLab Life Sciences & Chemistry, in combinatie met een groot reservoir aan jonge, goed opgeleide werknemers, waarborgen het innovatievermogen voor de toekomst.”

Denk je dat deze nieuwsflits ook voor jouw contactpersonen interessant is? Schroom niet deze mail door te sturen!

Wij hopen je te begroeten op 8 of 9 november, 20 november maar in elk geval op 15 januari 2019!