9 juni 2017

Op 8 juni 2017 heeft het Life Cycle Event plaatsgevonden. Via studentenvereniging Meibiose hebben 21 studenten deelgenomen aan het Life Cycle Event, een fietstocht over het Utrecht Science Park waarbij meerdere instanties en bedrijven zijn bezocht. Het doel was om studenten een idee te geven wat er, naast onderzoek bij de Universiteit Utrecht en het UMCU, nog meer te vinden is op Utrecht Science Park.

Na afloop van de workshop: hoe te netwerken, georganiseerd door Career Services, is er een inleiding gegeven over de bedrijvigheid die plaatsvindt op het Utrecht Science Park. Vervolgens begon de fietstocht richting het Alexander Numann gebouw waar Immunovalley een presentatie heeft gegeven over wat zij als netwerkorganisatie doen. Dit werd vervolgd met een bezoek aan het nieuwe LSI gebouw waar Merus een inkijkje heeft gegeven in de werkzaamheden.

Na een fietstocht langs de boerderij en het nieuwe Prinses Maxima Centrum werd er een bezoek gebracht aan Utrecht Inc. waar het bedrijf Novioscan gevestigd is. Studenten kregen daar inzicht in de mogelijkheden als ondernemer. De Fietstocht eindigde met een bezoek aan het iLab in de Hogeschool Utrecht, waar de studenten een rondleiding kregen door Hoekmine. Na een levendige discussie door studenten en bedrijven, en omdat fietsen dorstig maakt, werd er natuurlijk afgesloten met een borrel. Het was een zeer geslaagde Life Cycle Event. Op naar de derde editie in 2018.

 

Het Life Cycle Event werd mede mogelijk gemaakt door het BCF Career event, Stichting Utrecht Science Park, Career Services Universiteit Utrecht, Utrecht Inc, Novioscan, Hoekmine, St Immunovalley en Merus.