2 april 2019

Tijdens de Avicenna Health Hackathon, die op 23 en 24 maart in Utrecht werd gehouden heeft Hoekmine, een startup van het Utrecht Science Park InnovatieLab de 'Mondriaan 1' culture chip ontwikkeld.

Colin Ingham, ceo van Hoekmine: "De 'Mondriaan 1' culture chip is ontwikkeld voor de groei en beeldvorming van felgekleurde bacteriën (structureel gekleurd of iriserend) die zijn ontworpen om van kleur te veranderen wanneer ze gevaarlijke vluchtige stoffen waarnemen. Het disposable apparaat is zo ontworpen dat iedereen, waar dan ook, hun omgeving kan bewaken met de gegevens die met de mobiele telefoon zijn vastgelegd. Dit prototype is 8 cm breed. De rood / blauw / gele gebieden laten zien waar de bacteriën kleur zouden ontwikkelen. Het apparaat is geoptimaliseerd voor imaging en werd zeer snel in de Hackathon gemaakt met meerdere prototypingrondes bij Protospace in 24 uur."

Het Hoekmine-team bestond uit: Thi Tran Ngoc Minh, Diego Staphorst, Vince Sindhunata, Yekaterina Zvorykina, Simone Gottardi, Maarten Korving en Colin Ingham.

Meer weten over de Avicenna Health Hackathon? Bekijk de aftermovie door hieronder op het plaatje te klikken.